LIPA NIEUWS

  HRM-label...

Op donderdag 3 maart 2005 mochten 8 Limburgse KMO's het kwaliteitslogo voor HRM-beleid in ontvangst nemen van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Dit label geeft aan dat deze ondernemingen op een kwalitatieve en gestructureerde manier omgaan met het eigen personeel.

Het HRM-label is een kwaliteitslogo voor personeelsbeleid. Aan de hand van kwaliteitscriteria krijgen de deelnemende ondernemers de mogelijkheid om, gedurende een jaar, hun personeelsbeleid op punt te stellen.

Om hen hierin te ondersteunen worden interactieve sessies georganiseerd. Kenniservaring en ervaringsuitwisseling staan centraal. Op het einde van het traject volgt de audit door een extern bureau – SD Worx.

Het label werd ontwikkeld door Voka – Kamer van Koophandel Limburg samen met een stuurgroep die voornamelijk bestond uit HRM-professionals en kreeg de steun van EFRO en de Provincie Limburg.

“Met het HRM-label willen we bereiken dat de KMO's van hun personeelszaken een beleidsinstrument maken.” zegt Sofie Vandebroek, projectcoördinator van het HRM-label. “Het HRM-label wil in de eerste plaats een sensibiliserende rol spelen op het HRM-domein. Daarnaast wil het KMO's een mogelijkheid aanbieden om hun bedrijf en meer specifiek hun personeelsbeleid in beeld te brengen.”

De 8 bedrijven die het HRM-label behaald hebben, maken deel uit van de pilootgroep. Deze groep bestond initieel uit 10 bedrijven die de taak hadden te testen of de theorie van het HRM-label de praktijkproef doorstaat. 2 van hen hebben de eindmeet niet behaald.

Es Tooling, ABN Klimatisatie, Electra Bree, Fremach Plastics, M-Soft, Lipa Datacenter, Prefamac en Zweko mogen vanaf nu het kwaliteitslogo voor HRM-beleid vermelden op al hun communicatie.

Nu het HRM-label de praktijkproef goed heeft doorstaan, is er een nieuwe groep ondernemers aan het werk om de kwaliteitscriteria te implementeren binnin hun eigen onderneming. Begin 2006 zullen zij geauditeerd worden.

“Het is tevens de bedoeling dat we in het najaar met nog een groep starten” zegt Sofie Vandebroek.

Het filmpje kan je hier downloaden...


Terug